volg ons op:
01. Vrijwilligers2019Caroussel.jpg 1.Dames1.jpg 10.Vrijwilligers.jpg 2. BlauwHartTips.jpg 2. DavidHarte.jpg 2. Shirts2.jpg 3. CDfeest.jpg 3.Zonnebril.jpg 4. BlauwHartTips.jpg 4. Rolstoelers.jpg 5. Jongens op het veld ruggen.jpg 5.Philip Meulenbroek.jpg 6. BlauwHartTips.jpg 6. Buddy SanderdeWijn.jpg 6. Volle Klapperboom 20 mei.jpg 8.clubhuisfotowand.jpg 9. Ballentassen.jpg 9.taartentoernooi.jpg 99Heren1 play-offs.jpg
Jeugd
Senioren

Hockey gaat altijd voor. Of niet?

Nieuwsafbeelding
De eerste wedstrijden zijn alweer gespeeld. Maar wat blijkt? Langzamerhand worden sommige spelers / ouders wat gemakkelijker in afzeggingen.
Maar als team ga je er toch voor met z'n allen?

Onze wedstrijdsecretaris maakt zich daarom zorgen, want ze wil graag dat jullie met plezier sporten. Ze heeft daarom een paar tips (ook voor jullie ouders) voor een goede teamspirit:

DE DRIE MUSKETIERS
Het motto 'Eén voor allen, allen voor één' van de drie beroemde musketiers stamt al uit het 17de eeuwse Frankrijk, 400 jaar geleden. Hockey is een teamsport en daar hoort óók teamspirit bij. Als iedereen meedoet en zich inzet, draait het team lekker, zijn trainingen leuk en heb je meer kans om een wedstrijd te winnen.

Maar als iedereen (steeds) afzegt, dan heb je dit niet. Dit geldt voor Heren 1 en Dames 1, maar ook voor jullie team. Als de drie musketiers op Kampong zouden hockeyen, zeiden ze: "Jij bent het team en het team kan niet zonder jou”.

BIJBANEN EN FEESTJES
En hoe zit het dan met bijbanen, jarige oma’s, festivals, die toets van volgende week ... ? Drie woorden houden je op de juiste koers: prioriteit, planning en communicatie: 1) blok de dag dat je team traint en speelt,
2) plan je andere activiteiten om de wedstrijden en trainingen heen en
3) laat je vrienden en familie weten hoe belangrijk het team voor jou is en hoe belangrijk jij bent voor je team.

En als er dan toch een dubbeling in je agenda staat? Dan gaat je team voor! Dat snapt eigenlijk iedereen, zeker als je het anderen uitlegt!
 
Er zijn twee uitzonderingen: ziekte (overmacht) en (eind-)examens. Overigens bewijs je zelfs met een blessure je team een grote dienst door toch aanwezig te zijn en aan te moedigen! Ook dat is teamspirit!

ALTIJD AANWEZIG
Hoe breng je deze teamspirit in de praktijk? Heel simpel: spreek met elkaar af om compleet te zijn. 'Wij zijn er altijd!' Jullie coaches en begeleiders helpen vervolgens om een (h)echt team te zijn, waarin iedereen lekker kan hockeyen en jullie goede resultaten kunnen halen.
 
We wensen jou en je team een fantastisch hockey-seizoen! 
En niet vergeten: Eén voor allen, allen voor één!
 
Reacties
Arnaud Naeff
10-10-2019 | Geen twijfel: je hockeyteam gaat altijd voor !

Powered by LISA