volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

Mager resultaat uit topduels D1 en H1

Nieuwsafbeelding

Voor het eerst speelde Dames 1 op eigen veld, voor gezellig gevulde tribunes, onder een heerlijk zonnetje en niet tegen de minste tegenstander: SCHC. In de voorbereiding waren de  Kampongdames de Bilthovense formatie ook al tegengekomen. Toen bleef de einduitslag in balans. Tegelijkertijd wist Kampong dat het deze tweede speelronde in Stichtse een tegenstander van formaat zouden treffen.

 

Opnieuw moest Kampong wegens blessures een beroep doen op twee speelsters uit de A-jeugd Eline Jansen en Noor van den Nieuwenhof. Pam Imhof, Chiara Tiddi, Ayeisha Mcferran en Pilar Romang ontbraken in de selectie.

 

Kampong leek in de eerste twee kwarten van de wedstrijd wat onder de indruk van Stichtse. Dat resulteerde onder meer in maar liefst zeven strafcorners. In het eerste kwart werden die nog onschadelijk gemaakt door de Utrechtse verdediging en keepster Ivana Stavasius. Maar bij strafcorner nummer 5 wist Caia van Maasakker het doel het vinden: 0-1. Op nagenoeg dezelfde wijze herhaalde ze dat kunstje vlak voor rust waardoor Kampong nog twee kwarten over had om de achterstand van 0-2 goed te zien maken.

 

En daar leek de ploeg goed naar op weg. Na de rust stond er een ander blauw-wit team op het veld. Een team dat de schroom van zich af had gegooid, vrij begon te spelen en zelfs bravoure toonde. Het was Renee van Laarhoven dat het goede spel ook uitdrukte in een goal. Haar eerste strafcorner van de wedstrijd schoot ze knap en hard binnen: 1-2. Vervolgens was Stichtse de ploeg waarop gejaagd werd en liet Kampong zien waar het toe in staat is als er goed wordt gespeeld.

 

In het laatste kwart leek Renee van Laarhoven loon naar werken te krijgen met een levensgrote kans op de 2-2, maar haar strafcorner werd net van de lijn gehaald. De gelijkmaker hing in de lucht tot Carmen Wijsman zes minuten voor tijd na een wat onbesuisde actie op Xan de Waard met geel het veld moest verlaten. Een kantelmoment in de wedstrijd want met tien speelsters kreeg Kampong het zwaar tegen een Stichtse dat vrijwel direct gebruikmaakte van de overtalsituatie. Na een actie van Ginella Zerbo schoot Pien Dicke de 1-3 binnen. Eén minuut later was het dezelfde Pien Dicke die een strafcorner van Caia van Maasakker binnen tipte: 1-4. En het werd zelfs 1-5 toen een schot van Ginella Zerbo tegen de plank belandde.


Een wat geflatteerde uitslag van een wedstrijd waarin Kampong twee gezichten liet zien. Uit het gezicht van het derde kwart valt zeker hoop en geloof te putten voor het pittige dubbelweekend dat Kampong voor de boeg heeft. Vrijdagavond speelt het uit tegen Den Bosch, op zondag treden de dames thuis aan tegen Oranje-Rood. 

 

 

Heren nemen één punt mee uit Rotterdam

 

De heren van Blauw togen naar het Rotterdamse voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Ze deden dat zonder de geblesseerde Jonas de Geus en Koen Visser, maar met de herstelde Boet Phijffer in de gelederen.

 

Onder een strakblauwe hemel kwam het duel maar moeizaam op gang. Kampong oogde aanvankelijk wat lusteloos – al creëerde het de meeste kansen waarbij de tip-in van Terrance Pieters over de goal vloog en ook Boet Phijffers tip-in net dat beetje geluk miste om goed te vallen. De grootste kans was echter voor Rotterdam toen Nick van Trigt via een razendsnelle uitbraak (het handelsmerk van Rotterdam deze middag) oog in oog met David Harte kwam te staan die onverschrokken de inzet blokte met zijn lichaam.

 

In het tweede kwart was het al vrij snel alle hens aan dek voor Kampong toen Jeroen Hertzberger in de cirkel opdook. In de kluts die daarop volgde kreeg Lars Balk de bal onfortuinlijk op zijn voet: strafcorner. Met de sleeppush had David Harte niet al te veel moeite. Dat was enkele minuten later anders toen Tjep Hoedemaker de cirkel in slalomde en vallend de bal een laatste zetje gaf richting ploeggenoot Joaquin Menini die de bal, misschien wel iets tegen de verhoudingen in, in het net pushte: 1-0 Rotterdam. 

 

Aan het begin van het derde kwart kwam Kampong fitter, frisser voor de dag. Na twee minuten spelen vond Derck de Vilder op rechts Silas Lageman die de cirkel in snelde en daar de bal geraffineerd op een voetje legde: strafcorner Kampong. Jip Janssen mocht voor de eerste keer deze middag aanleggen maar trof de eerste uitloper. De strafcorner die daarop volgde vloog aan stickkant strak in het net:1-1.

 

Nauwelijks een minuut later was Kampong opnieuw gevaarlijk via de rechterkant. Dit keer ging de bal via een Rotterdamse stick in de cirkel omhoog waarna het strafcornertrio opnieuw mocht aantreden. Snoeihard slingerde Jip Janssen de bal op het goal van Derck Meijer waar-ie op de lat uiteenspatte. 

 

Lang hadden de Utrechters niet om te treuren want Rotterdam bleef gevaarlijk met hun supersnelle counters. Zo mocht Jeroen Hertzberger vanaf de rand cirkel uithalen met zijn backhand, waarop David Harte redde. Waar de heren het voor de rust rustig aan leken te doen schroefden ze het tempo nu flink op en golfde het spel op en neer. Dat was in het vierde kwart niet anders. De keepers van beide ploegen moesten flink aan de bak. Strafcorners bleven aan beide zijdes onverzilverd waarmee het duel onbeslist leek te eindigen. Tot Bjorn Kellerman vijf minuten voor tijd het op zijn heupen kreeg en solo de Rotterdamse verdediging (zeven man sterk) op het verkeerde been zette en door de benen van de goalie de 1-2 maakte.

 

Waar de toeschouwers van Kampong, en misschien ook wel die van Rotterdam, verwachtten dat de Utrechters de pot op slot zouden gooien, volgden nog enkele nerveuze minuten. Thijs van Dam was in deze tumultueuze slotfase scherprechter en bracht de score weer gelijk. Een uitslag die de Rotterdammers vierden als winst maar voor de Kampongspelers voelde als verlies. De echte winnaars zaten op de tribune. De toeschouwers waren getuigen van een spectaculair duel waarin het spannendst voor het laatst werd bewaard. 

 
Reacties
Arnaud Naeff
16-9-2020 | Mooie en duidelijke verslagen. Zo kunnen de afwezigen goed inschatten wat er met onze topteams is gebeurd.

Powered by LISA