volg ons op:
100 Rabobank en Kampong balletjes.png 110 Kids Kick-off.png 120 H1.png 125 Klapperboom vanuit spelerstunnel.png 130 D1.png 135 Hockeybal en deel pion.png 140 Buddy Kellerman.jpg 150 BlauwHartTips.jpg 155 Rolstoelers.jpg 160 Terras.png 165 David Harte.jpg 170 Pionnen.png 175 Sproeier.jpg 180 BlauwHartTips.jpg 185 Philip Meulenbroek.jpg 190 clubhuisfotowand.jpg 195 Shirts2.jpg 200 Zonnebril.jpg 210 Jongens op het veld ruggen.jpg
Jeugd
Senioren

Van de Seniorencommissie: mei 2020

Nieuwsafbeelding
Voordat het Corona-tijdperk begon had de seniorencommissie haar eigen uitdaging om het gat dat Christian Tillemans in de zomer van 2019 had achtergelaten weer op te vullen. Uitbreiding van de seniorencommissie was gewenst. De commissie bestaande uit Anne-Marie Merckx, Harm Faber, Justin Velleman, Tessa Hendrickx en Wouter Scholtens heeft vanaf nu versterking van Mario Dragicevic, Rutger Clijnk en Annemieke de Vries, waarbij ik Annemieke, jullie nu schrijf vanuit de rol van voorzitter over wat er op dit moment speelt bij de senioren op Kampong. 

Met de hierboven genoemde versterking kan de seniorencommissie haar rol, te weten de belangen van de senioren behartigen, weer optimaal voortzetten. Normaliter zijn een fijn wedstrijdschema en goede communicatie rondom scheidsrechters en wedstrijdtafel en vragen beantwoorden hier onderdeel van. Daarnaast is er de doorstroming binnen de diverse leeftijdscategorieën (jeugd-senioren-veteranen), die aandacht behoeft en voor de winter is er natuurlijk zaalhockey. 

Nu de zoektocht naar de leden voor de seniorencommissie voltooid is, zijn er direct nieuwe uitdagingen in het huidige corona tijdperk. Twee maanden lang kon er niet gehockeyd worden door de senioren, een periode die net zo lang duurde als een normale zomerstop. Toen het nieuws kwam dat ook personen boven de 18 jaar weer mochten gaan trainen, hebben we er alles aan gedaan om dit zo snel mogelijk te realiseren. Met behulp van een aangepast trainingsschema en vele vrijwilligers kon er op 11 mei weer getraind worden door de senioren op Kampong. Geklaag over spierpijn zal er nauwelijks zijn geweest na de eerste training, want wat was iedereen blij dat we weer de velden op mochten! 

Na het werk achter de schermen kwam de uitdaging te liggen bij de seniorenteams zelf. Immers, er geldt vanuit de KNHB een maximum van 10 spelers op een half veld. De vraag of je kunt trainen wordt niet langer bepaald door je werk, studie, kinderen of het biertje na afloop, maar door je teamgenoten. De kans dat je kunt trainen als je team uit 20 spelers bestaat is namelijk maar 1 op 2. Een kans van 50% om niet te kunnen trainen - terwijl je niks anders te doen hebt - klinkt als een waardeloos percentage. Echter, de 50% die wel mag trainen, zal blij zijn en een week later thuis nog blijer op de bank zitten dan een aantal weken geleden toen er nog 100% thuisgebleven moest worden. Ook hier geldt, dat we ons goed aan de regels moeten houden, met hopelijk zo snel mogelijk het oude normaal weer op Kampong. 

Vele seniorenteams hebben geen trainer/begeleider, of hebben ervoor gekozen om zonder trainer/begeleider te trainen omdat de begeleider immers meegerekend wordt in de 10 personen die op het halve veld mogen staan. In de gevallen dat er geen trainer is, draagt (in de meeste gevallen) de aanvoerder zorg voor de ballen en pionnen. Alleen hij/zij mag deze dan met de handen oprapen. Dit leidt dan weer tot nieuwe (leuke) situaties, want welke pion moet de aanvoerder precies weghalen (nee, ik bedoel die andere pion!) en moet de aanvoerder ook de bal halen van de andere helft (als een speler die - per ongeluk, of toch expres? - heeft weggeslagen). De aanvoerder wordt wellicht regelmatig "gebruikt” tijdens de trainingen. De aanvoerder zal dit echter voor lief nemen, want als je de ballen hebt, vergroot je je kans op trainen met 50% ;-). 

Zoals hierboven kort beschreven zijn de seniorenteams al een aantal uitdagingen tegengekomen in de eerste trainingsweek in coronatijd. De komende weken zullen er waarschijnlijk nog enkele volgen. Maar er zullen ongetwijfeld ook creatieve ideeën gaan komen die ons senioren nog beter in het nieuwe normaal laten participeren. 
Zo wordt er ook weer hard gewerkt aan een nieuwe editie van de pubquiz. We hopen velen van jullie op 28 mei aanstaande online te verwelkomen! 

Voor nu heel veel plezier de komende weken met trainen, succes/sterkte met de kansberekening op wel/niet trainen en bedankt voor jullie creativiteit en meedenken! Dat wordt zeer gewaardeerd!
 
Namens de seniorencommissie,
Annemieke de Vries 

 
Reacties
Christian Tillemans
21-5-2020 | Succes Annemieke, Mario en en Ruther
Arnaud Naeff
20-5-2020 | Is dit het nieuwe Kampong uit-shirt van de dames ? Fraai design !
Barbara Burgering-van der Vijver
20-5-2020 | Bij deze ook de achternamen!!
Arnaud Naeff
20-5-2020 | Waarom alleen voornamen en niet de achternamen ook gemeld ? Voor de echt belangstellenden zijn die ook van belang !

Powered by LISA