volg ons op:
01. Vrijwilligers2019Caroussel.jpg 1.Dames1.jpg 10.Vrijwilligers.jpg 2. BlauwHartTips.jpg 2. DavidHarte.jpg 2. Shirts2.jpg 3. CDfeest.jpg 3.Zonnebril.jpg 4. BlauwHartTips.jpg 4. Rolstoelers.jpg 5. Jongens op het veld ruggen.jpg 5.Philip Meulenbroek.jpg 6. BlauwHartTips.jpg 6. Buddy SanderdeWijn.jpg 6. Volle Klapperboom 20 mei.jpg 8.clubhuisfotowand.jpg 9. Ballentassen.jpg 9.taartentoernooi.jpg 99Heren1 play-offs.jpg
Jeugd
Senioren

Van het Bestuurslid Breedtesport: april 2020

Nieuwsafbeelding
Gisteren heb ik de persconferentie van onze premier afgewacht voordat ik mijn gedachten over Kampong Hockey in de huidige omstandigheden aan het papier toevertrouwde. Dit in navolging van onze voorzitter Sandra en penningmeester Cees. Mijn naam is Barbara Burgering, ik ben bestuurslid breedtesport.

We hebben te horen gekregen dat alle noodmaatregelen rondom het coronavirus worden voortgezet tot tenminste achtentwintig april. De KNHB heeft daarna besloten dat ook alle hockeyactiviteiten en -competities tot die datum worden uitgesteld. Het is onwerkelijk dat het coronavirus zo’n impact heeft op het sociale en sportieve leven van onze vereniging. Toch hopen we, samen met de KNHB, dat er dit seizoen nog kan worden gehockeyd. Er worden momenteel door de KNHB diverse competitiescenario’ s voor topteams en voor breedteteams uitgewerkt. Van ons kan je verwachten dat wij er alles aan zullen doen om, zodra het weer verantwoord is, het seizoen op een mooie manier af te sluiten. 

Als bestuurslid breedtesport ben ik natuurlijk voor een groot deel betrokken bij het verenigingsleven. Het is dan ook schakelen als het gaat om het zo plotseling en zo totaal stilleggen van onze clubactiviteiten.  Het voelt heel vreemd dat het nu zo stil is op Kampong.

Ik denk aan onze bijna 200 teams, van jongste jeugd tot veteranen en aan het uitstellen van nu al een kleine duizend wedstrijden/trainingen. Ik mis de vele gelukkige gezichten nadat er fijn gespeeld is. Ik denk ook aan Nummer 14 die al die kopjes koffie zo graag had gezet voor onze leden en onze gasten; aan de G en LG-hockeyers die zo ontzettend veel plezier hebben met elkaar, bij hen neemt hockey zo’n enorm belangrijke plaats in hun leven. Verder aan de altijd fanatieke rolstoelhockeyers, die hun stoelen even niet meer kunnen laten rollen in de zaal en aan de trimhockeyers, die nu aangewezen zijn op de vele work-outs die op Instagram te volgen zijn. Over work-outs gesproken; ik heb nog een tip voor iedereen die aan zijn conditie wil blijven werken. Kijk naar onze dames 1 speelster Renee van Laarhoven die op onze site leuke en verantwoorde work-outs presenteert.

Tenslotte denk ik zeker ook aan het niet aflatende werk dat vele vrijwilligers doen om onze club goed te laten functioneren. Ik merk, zeker in deze tijd, dat we het belang van vrijwilligers niet mogen onderschatten. Gelukkig vindt men op Kampong ook in deze tijd weer een weg om een steentje bij te dragen. Kijk eens op de site voor de actie van de Utrechtse stichting "MET JE HART” om ouderen een kaartje te sturen. Er is ook nog een leuke prijs mee te winnen. Dus alle (jeugd)leden roep ik op: "Stuur een kaartje "recht uit je hart” want dan ben je een echte kampioen. 

De basis van een vereniging is dat we met elkaar verenigen en dat is nu lastig. Dit staat los van het niet met elkaar kunnen sporten want we missen meer dan alleen dat. We missen de verbinding die we met elkaar hebben op de club. Het is prachtig dat op onze vereniging zoveel verschillende groepen grote delen van hun tijd doorbrengen. En in deze tijd moeten we ook elkaar missen. Laten we elkaar niet vergeten, laten we de teamspirit erin houden en elkaar opzoeken: Digitaal. 

We zijn namelijk benieuwd hoe het met je gaat. Mis jij Kampong ook zo? Laat je hóóóóren!
Daarom hebben we een leuke video actie bedacht. Doe jij mee? Maak een video waarin je een paar vragen beantwoordt en tag @kamponghockeyclub op Insta of stuur 'm op per mail. 
Wij kunnen 'm dan delen op de Instagram van @kamponghockeyclub en daarna maken we er ook nog een mooie compilatievideo van.

Natuurlijk houd ook ik mij bezig met de competities die niet of op een andere wijze uitgespeeld gaan worden. Maar we moeten realistisch zijn. De competitie op een normale manier uitspelen dat gaat nu even niet. We zullen er echt alles aan doen om dit seizoen een mooi einde te geven zodra het weer kan. 

Voor nu moeten we geduld hebben. Geduld is nodig ondanks het verlangen naar de bal. Het maakt het verlangen naar al die vrolijke zaterdagen en gezellige zondagen er niet minder om, maar als we genoeg geduld hebben dan zal de bal echt weer gaan rollen voor iedereen; jong en oud. We weten allemaal dát het moment gaat komen. En dan staan we er weer langs de lijn: Forza Kampong! 

Zorg goed voor elkaar en hopelijk tot snel langs de lijn. 
Barbara Burgering


 
Reacties
Arnaud Naeff
1-4-2020 | Optimistisch en uitdagend. Goed werk !

Powered by LISA