volg ons op:
01. Vrijwilligers2019Caroussel.jpg 1.Dames1.jpg 10.Vrijwilligers.jpg 2. BlauwHartTips.jpg 2. DavidHarte.jpg 2. Shirts2.jpg 3. CDfeest.jpg 3.Zonnebril.jpg 4. BlauwHartTips.jpg 4. Rolstoelers.jpg 5. Jongens op het veld ruggen.jpg 5.Philip Meulenbroek.jpg 6. BlauwHartTips.jpg 6. Buddy SanderdeWijn.jpg 6. Volle Klapperboom 20 mei.jpg 8.clubhuisfotowand.jpg 9. Ballentassen.jpg 9.taartentoernooi.jpg 99Heren1 play-offs.jpg
Jeugd
Senioren

Van de Voorzitter: maart 2020

Nieuwsafbeelding

De eerste keer dat ik als voorzitter het woord digitaal tot de vereniging mag richten is het direct een bijzonder moment, met sociale onthouding als centraal thema en ook met groot verdriet omdat er twee leden van de Kampong-familie kwamen te overlijden afgelopen maand. 

We gedenken Beppie Dullemeijer, jarenlang een bijzonder betrokken vrijwilliger, en staan naast Jan, Lyke en Daan, leden van een typische Kampong-familie. En we staan stil bij het overlijden van Marc van den Berg, sterspeler en roerganger van Heren 14. Een hecht team met USC- en Veritas-vrienden, die rouwen om de zo plotselinge dood van hun teamgenoot. Wij wensen hen allen heel veel sterkte

Het Coronavirus houdt ons in z’n greep en domineert momenteel onze maatschappij totaal. Wat twee maanden geleden nog een probleem in China leek, is nu een globale vijand geworden waar men nog geen vat op heeft. Sinds donderdag hebben we op Kampong hier volop mee te maken.

Letterlijk van het ene op het andere moment stopten alle trainingen en wedstrijden van Kampong Hockey op alle niveaus, top en breedte, jong en oud. Maar niet alleen sportief, ook het C-feest, toernooien, bijeenkomsten en vergaderingen werden en worden afgelast. De andere verenigingen van de Federatie namen hetzelfde besluit en binnen een paar uur was het Kampong Landgoed volledig uitgestorven. Kampong ging op slot. Alleen bedrijfsmatig is er nog enige activiteit, al werken onze collega’s van het Hockeykantoor uit voorzorg vanuit huis. Ook voor Nummer14 een hard gelag, want een leeg clubhuis is niet hoe het moet zijn.

En hoe jammer is het! De voorjaarszon kwam eindelijk door, we waren net begonnen met het vervolg van de veldcompetitie, Heren 1 en Dames 1 op jacht naar een play-off plek, en voordat we het goed en wel door hadden konden de veldspullen weer de kast in. Voorlopig geen EHL of Hockey Pro League om naar toe te gaan. Of de geplande HPL wedstrijden Nederland – Groot-Brittannië op 28 en 29 april aanstaande op Kampong doorgaan is nog onduidelijk.

Een dergelijke drastische maatregel heeft niemand die ik spreek ooit op deze schaal meegemaakt. Heel begrijpelijk is iedereen nog aan het zoeken hoe hiermee om te gaan. Afgelopen zondag werd vanuit het kabinet nog eens benadrukt dat alle sportcomplexen op slot moeten. Ook binnen het overleg van Hoofdklasseclubs hebben we afgesproken, dat dit echt betekent dat er dan helemaal niemand in groepsverband moet gaan sporten. Iedere sporter moet zich individueel fit houden. Een hele uitdaging, niet in de laatste plaats voor onze topteams en voor de internationals van Oranje.

We snappen heel goed dat alle maatregelen rondom sociale onthouding aanzienlijke impact hebben. Toch verzoeken we iedereen zich aan de richtlijnen te houden. Dat betekent niet trainen of op een andere manier bijeenkomen in groepen de komende weken. Ook niet op eigen initiatief met of zonder ouders. Niet op Kampong, maar we adviseren eenieder dit ook niet elders te gaan doen uit respect voor de huidige situatie in het gehele land. De maatregelen zijn er immers niet voor niets!

Er zijn gelukkig ook nog leuke dingen te melden. Zo vond op  8 maart jl. de eerste Super Sunday van 2020 plaats. Naast de huldiging van liefst 23 zaalkampioenen op de Klapperboom, werd de nieuwe hoofdsponsor van Dames 1, Zuiver Vastgoed, gepresenteerd. Zuiver Vastgoed is een ontwikkelende belegger op de woningmarkt die de drive van topsporters deelt: fitheid, doorzettingsvermogen en resultaat en daarom ook graag met veel enthousiasme in sport investeert. Zuiver gaat niet alleen Dames 1 sponsoren maar investeert breed in talent en gaat Kampong Hockey ondersteunen bij het verder uitbouwen, bestendigen en verduurzamen van de jeugdopleiding. Dit met als doel toptalenten te ontwikkelen en te behouden voor de club en hierdoor nog meer eigen talenten te laten doorgroeien naar Dames 1 en Heren 1. We zien uit naar een mooie, plezierige en succesvolle samenwerking om Kampong wederom een niveau verder te brengen.

Ondanks dat er nu niet gehockeyd kan worden is de Jeugdcommissie samen met de Jeugdcoördinatoren en de Technische Staf hard aan de slag gegaan met de nieuwe opzet van teamindelingen.

Er komt een gewijzigde aanpak met betrekking tot de teamindelingen voor volgend seizoen. Vanaf dit jaar zullen er geen controletrainingen meer plaatsvinden in de Kampongjeugd. De teamindeling zal worden gedaan op basis van de input van coaches, trainers, scouts en Technische Staf die gedurende het hele seizoen is verzameld. Natuurlijk blijft sociale voorkeur een belangrijke factor bij het samenstellen van teams. Als bestuur omarmen we het idee om de kinderen op momenten zonder druk te zien hockeyen en eenieder met zijn/haar eigen talenten op vergelijkbaar niveau in te delen. Een mooie uitdaging om dit tot een succes te maken waarbij weer veel enthousiaste vrijwilligers nodig zijn.

Ten slotte kan ik jullie nog melden dat vanuit de Federatie het proces omtrent de (nieuwe) horecapachter in volle gang is. Nummer 14 is een van de gegadigden en we hopen snel meer informatie hieromtrent te kunnen delen.

Nu lijkt het stil, maar er gebeurt nog steeds heel veel achter de schermen. Laat ook tijdens de afgekondigde sociale onthouding je blauwe hart spreken! Laten we goed op elkaar letten en dicht bij elkaar blijven, uiteraard wel op gepaste afstand: teaming zonder als zodanig fysiek bijeen te komen! Als voorzitter heb ik nu al geleerd dat je ook bij sociale onthouding juist verbindend en representatief naar elkaar kunt zijn.

Zodra het straks mogelijk is gaan we met z’n allen weer met veel enthousiasme verder waar we vorige week abrupt stopten: sportief, het hockeykantoor, alle vrijwilligers binnen en buiten de diverse commissies en ook bestuurlijk.

Zodra het mogelijk is zal ook een extra ALV plaatshebben, waarin we formeel goedkeuring vragen om een optimalisatie van onze verenigingsstructuur door te voeren, door onder anderen de Stichting Kampong Hockey en de Sportvereniging Kampong Hockey juridisch in elkaar te schuiven.

Hopelijk tot snel op de velden en in ons mooie clubhuis! Ik reken op u!

Sandra van Loon
Voorzitter Kampong Hockey


 
Reacties
Arnaud Naeff
30-3-2020 | Het eerste probleem goed aangepakt !
Dick van Boven
18-3-2020 | Een zeer geslaagd [email protected]

Powered by LISA